![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnHjSdNBeLHFzIQnEanJTJKLlGcGcqn1PwCMS9EonhYepGcK4C0o5N3mnWDK7satpfW3W1mbamSaw1H898yJT0BzPqFeYtunWLFRJsne1hBtopl-Fi6GTd6Ts6IHChE9PBiUegmiqK71g/s640/1.jpg)
SASTOJCI
120 g crne čokolade
120 g šećera
120 g putera
220 g keksa
Za podmazivanje
pola kašike putera
Za glazuru
220 g crne čokolade
Za ukrašavanje
20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha
PRIPREMA
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom.
Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata.
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.
Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima.
Izvor:coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar