Subscribe:

ponedjeljak, 15. svibnja 2017.

Ovaj recept sa cveklom smatraju i najboljim lijekom na svijetu: Sprječava razvoj tumora i čisti tijelo od toksina!



Ovo je najbolji nemedicinski lijek za mnoge bolesti koji možete napraviti sami!

U ruskoj tradicionalnoj medicina smatraju kvas od cvekle najboljim lijekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak te je koristan kod ateroskleroze.

Za pripremu ovog ljekovitog kvasa od cvekle biće vam potrebno nekoliko sastojaka koje ćemo navesti u nastavku:

staklena tegla od 3 litre
700 gr cvekle
2 kašike brašna
200 gr šećera
100 gr suhog grožđa





Priprema i način korištenja:

Svježu i opranu cveklu isjeckajte na kockice ili te ih složite u čistu teglu. Dodajte suho grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom, prethodno prokuhanom vodom i promiješajte.

Kada ste to završili, zatvorite teglu plastičnim poklopcem ili umotajte duplom gazom ( to je još bolje, da kvas „diše“) i ostavite na toplom mjestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno promiješajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smesu procijedite kroz gazu i vaš kvas od cvekle je gotov. Čuvajte ga u frižideru.





Ovaj kvas se pije po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kada popijete sav kvas, time se završava prva kura čišćenja jetre.

Nakon toga napravite pauzu od 3 mjeseca pa ponovite tretman. Opet pravite pauzu od 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra i tijelo biće čisti.Prilikom ovakvog tretmana čišćenja mogu da krenu pijesak i sitni kamenčići iz bubrega.

Postoje i kontraindikacije pa tako kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovim slučajevima neophodna je konsultacija ljekara.

Izvor: megagiga.info

0 komentari:

Objavi komentar