Subscribe:

subota, 8. travnja 2017.

ŠOKANTNA ISTINA KOJU KRIJU SVI U INDUSTRIJI ČIPSA!!!



Vjerovatno većina vas nije upoznata sa činjenicom da je čips, kao što je pringless, nije napravljen od pravog krompira nego od drugih sastojaka. Kompanija za pringless je izjavila da je udio krompira u njihovom čipsu veoma mala. Tehnički, oni čak i nisu krompir čips. Proces počinje sa krompirom i pahuljicama, rižom, kokicama koji su presovani u određeni oblik.




Skoro svi vole krompirov čips. Kako god, od čega god da su napravljeni (pravog krompira ili ne) još uvijek su najtoksičnija prerađena hrana i povezuju se sa rakom zbog mnogih hemikalija. Najopasniji sastojci u čipsu su nastali usljed procesa pravljenja. Nije važno da li su tostirani, pečeni, prženi, činjenica je da akrilamid nepovoljno utiče na organizam. Koliko akrilamida konzumiramo? Akrilamid je bijeli bezmirisni kristalni sastojak.




Velika količina ove opasne hemikalije je sadržana u krompirovom čipsu. Proizvođači čipsa uopšte nisu upozorili konzumente o rizicima po zdravlje ove opasne hemikalije koja je pronađena u njihovim proizvodima. Kako da izbjegavamo toksine u našoj dijeti? Najbolje bi bilo da konzumirate hranu koja je minimalno prerađena kako biste izbjegli toksine.
Shodno našem planu ishrane, najmanje trećina naše hrane trebala bii biti konzumirana sirova. Zdrava ishrana postaje lagana! Trebali bi konzumirati što više sirove hrane.O

Jedna od tih namirnica bi mogla biti i hrana. Sirova jaja od livadske kokoške su bogata sa puno visokokvalitetnih nutrijenata. Jedenje svježih čitavih namirnica je tajna gubljenja težine. Uživajte u hrani i postanite zdraviji.

Izvor: http://alternativaljekovitogbilja.info/2017/04/07/sokantna-istina-koju-kriju-svi-u-industriji-cipsa/

0 komentari:

Objavi komentar