Sastojci
potrebno za tijesto
200 g putera istopljenog
2 kom jaja
4 kašike jogurta
6o g šećera
500 g Glatkog brašna Podravka
1 kom Prašak za pecivo Docela
2 kom Vanilin šećera Dolcela
malo ribane kore limuna
za fil
3 manje jabuke
5o g smeđeg šećera
1 kašičica Cimeta mljevenog Podravka
1 šaka sjeckanih oraha
za preliv
300 g šećera
3 dl vode
1/2 limuna
i još
100 g Kokosovog brašna Dolcela
Priprema
Umutiti jaja, sipati postepeno šećer i 1 vanilin šećer i koricu limuna i mutiti da se šećer istopi, dodati istopljeni puter i jogurt i izmiješati, dodavati postepeno brašno pomiješano sa praškom za pecivo i zamijesiti tijesto.
Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti oko 1 sat
Skuvati vodu i šećer oko 5-6 min, dodati kriške limuna i ostaviti da se ohladi
Od tijesta praviti loptice, istanjiti, staviti fil, spojiti krajeve još malo oblikovati između dlanova
i stavljati u pleh obložen papirom za pečenje
Peku se na 200 C 15-ak minuta
Vruće keksiće stavljati u prohlađen zaljev 1min,
vaditiih iz zaljeva i uvaljati u kokos
Stavljati na tacnu i ostaviti da se ohlade
Izvor:coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar