subota, 11. studenoga 2017.
DEZERT ZA ČISTU 5...NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE
Ledene kocke odličan su kolač koji se veoma brzo i lako pravi, a ledene kocke s grizom još su bolje – jednostavno su savršene. Poslastica koja je idealna baš za sve prilike i u kojoj ćete, sigurno, uživati. Prijatno.
Sastojci
Kora
sedam bjelanaca
pet žumanaca
deset kašika šećera
četiri kašike brašna
tri kašike kakaoa
šest kašika vode sobne temperature
jedna kašičica praška za pecivo
Fil
1 l mlijeka
180 grama griza
250 grama putera
250 grama šećera u prahu
4 kesice vanilin šećera
2 žumanca
dvije kašike šećera
Glazura
100 grama čokolade
3 kašike ulja.
Priprema
Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg. U snijeg od bjelanaca dodati žumanca lagano miješajući, a zatim i brašno, kakao i prašak za pecivo, takođe postepeno, uz lagano mešanje. Na kraju dodati i kašiku po kašiku vode. Smjesu izliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći oko 15 do 20 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.
Fil: U mlijeko dodati vanilin šećer i skuvati griz. Nemojte skidati s vatre čim se zgusne – griz treba da se kuva najmanje deset minuta. Ostaviti da se ohladi. Dva žumanca i dvije kašike šećera pjenasto umutiti pa kuvati desetak minuta na pari. Ostaviti da se ohladi. Umutiti puter i šećer u prahu, dodati žumanca, dobro sjediniti pa dodavati po dvije do tri kašike griza stalno muteći velikom brzinom.
Rasporediti fil preko ohlađene kore, staviti glazuru i dobro ohladiti u frižideru.
Izvor:coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar