subota, 28. listopada 2017.
SPECIJALITET TURSKE KUHINJE… DANAS PRAVILA… EKSPERMENT KOJI JE USPEO
SASTOJCI:
500 gr mljevene junetine
1 jaje
sredina parčeta hljeba ili prezla
malo mlijeka
1 mala glavica luka
začini so,biber (ja sam koristila i vegetu)
za pire
4 krompira
1 kašika mlijeka
malo putera
po ukusu soli
1 jaje
i još
malo putera ili margarina za premazivanje pleha
PRIPREMA:
Zagrijati rernu na 180 C.
Sjediniti mljeveno meso,hljeb ili prezlu (potopljene u mlijeko), sitno sjeckan luk, jaje i začine, po ukusu.
Dobro izmješati, pa oblikovati ćufte. Ćufte redati u vatrostalni sud ili pleh, premazan sa malo putera ili margarina.
Peći oko 25 minuta.
Pečene ćufte malo prohladiti.
Krompir oljuštiti i isjeći, preliti vodom i skuhati.
Kuhan krompir procijediti i ispasirati. Dodati mlijeko,malo putera, jaje i soli, po ukusu.
Sve sjediniti pa staviti u špric. Na svako ćufte staviti malo pire krompira.
Sjediniti paradajz pire sa malo vode, pa preliti ćufte.
Vratiti u pećnicu na još nekih 25 minuta.
Hasanpaşa köfte poslužiti uz Bazlame (Turski hljeb)!
Izvor:coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar