ponedjeljak, 23. listopada 2017.
Cijeli život pogrešno spremamo pire krompir i uništavamo mu ukus: Kuhar otkriva kako se on zaista sprema!
Nema lakšeg jela za pripremu, složit ćete se. A uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim.A u čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako – skuhat ćemo krompir, procijediti ga i dodati puter/mlijeko/sir pa onda sve sjediniti – i zbog toga jedemo bezukusni pire.
Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuhate i procijedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira – objašnjava kuhar Tajler Florens.
I zato, savjetuje on, umjesto da krompir kuhamo u vodi, treba da ga kuhamo u mlijeku i puteru. Dakle, isjeckan sirov krompir stavimo u mlijeko i ostale mliječne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuha, kako ne bismo izgubili ukus krompira.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar