Subscribe:

četvrtak, 7. rujna 2017.

Anti-aging maske koje možete napraviti sami



Bore, sitne bore oko očiju i tamne mrlje znaci su starenja kože i ponekad može biti prilično teško da usporite njihov progres.




Kako starimo tako i koža lica počinje da gubi svoj prirodni sjaj i teksturu. Anti-aging kreme koje su dostupne na tržištu često mogu imati i neželjene nuspojave (crvenilo i pojava bubuljica i osipa samo su neke od njih). Vođeni time, donosimo vam jednostavne, prirodne maske koje odgovaraju svim tipovima kože, a koje možete napraviti sami.

Maska od jaja

Jaja sadrže elemente koji mogu usporiti proces starenja: omega-3 masne kiseline, proteine i cink. Pored toga, ona sadrže i biotin koji je poznat po tome što pomaže u obnavljanju kože i “ravnanju” bora. On zateže kožu dajući joj njen prirodni sjaj. Za masku vam je potrebno:

– jedno bjelance
– pola kašike pavlake i par kapi svježe cijeđenog soka od limuna.



Sastojke pomiješajte kako biste dobili kremastu masku. Nanesite je na čisto lice te je isperite nakon petnaest minuta. Ukoliko imate suhu kožu, koristite žumance.

Zatezanje lica krompirom

Krompir možete koristiti kao prirodno sredstvo za zatezanje lica. Tanko ga isijecite i stavite na čisto lice na pola sata. Nakon toga lice isperite mlakom vodom. Jedinjenja koja krompir sadrži pomažu u ublažavanju sitnih bora te čine kožu sjajnijom i svjetlijom. Kada je riječ o maski: izgnječite skuhani krompir srednje veličine i pomiješajte ga sa kašikom jogurta. Ukoliko imate suhu kožu, maski dodajte i kašičicu kokosovog ulja.

Kakao puter i med

Ovo je veoma efikasna krema. Pomiješajte kašiku kakao putera sa pola kašike meda. Dodajte po dvije kapi ulja od susama i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Kremu nanesite na lice te je nakon pola sata isperite mlakom vodom.

Maska od jogurta

Jogurt je bogat izvor vitamina A, veoma bitnog elementa, kada je riječ o ublažavanju bora. Čak i samo konzumiranje jogurta pomaže u ublažavanju bora. Kada je riječ o maski, potrebno je da uradite sledeće: pomiješajte kašiku meda sa dvije kašike joguta, kašičicom soka od limuna i prstohvatom kurkume. Možete dodati i sadržinu jedne kapsule vitamina E, mada nije neophodno, Dobijenu masku nanesite na lice te je nakon desetak minuta isperite toplom vodom.

Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar