![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJLhK_2X2IItlFfc5B5453rumuejuwcMMitKbJPOk3oNScq1aKgo81XUpRdD_2BXOypO5C9kqIB9ttWt_GCMaFMtUBBZgnm7p5RfYAn0jhP-s1g1by1sjfqzp-LClgo3hO6oIgNtLTadqf/s640/3.jpg)
Potrebno:
500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
Priprema:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.
Izvor:coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar