utorak, 3. listopada 2017.
Reform torta! neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme
Ne znamo odakle joj takvo revolucionarno ime, ali znamo što se pod njim krije: neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme te hrskavih kora od oraha koje krckaju pod zubima.
SASTOJCI
ZA TIJESTO
10 bjelanjaka
300 g sitnog šećera
300 g mljevenih oraha
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
ZA KREMU
10 žumanaca
200 g šećera
3 rebra čokolade
250 g maslaca
3 žlice jake crne kave
PRIPREMA
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
1.
Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno. Od dobivene smjese ispecite 4-5 okruglih listova (na 180°C oko 20 minuta) i ostavite ih hladiti.
2.
Za kremu žumanca izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
3.
Skinite je sa štednjaka, dodajte kavu i stavite hladiti. Pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu.
4.
Ispečene listove premažite kremom, složite jedan na drugi, pa tortu i izvana premažite kremom.
Posluživanje
Kada je torta gotova, ohladite je i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet
Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti kakao u prahu.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar