Subscribe:

nedjelja, 11. lipnja 2017.

Čaj koji skida kilograme oko struka



Redovno konzumiranje ovog čaja u kombinaciji sa zdravom ishranom i mnogo vode, pomoći će Vam da sagorite nataložene masnoće u kratkom vremenskom periodu. Svi traže neki način za sagorjevanje sala. Jako je važno zapamtiti da su masti oko struka rezultat loše funkcije organa, naročito onih koji su odgovorni za detoksifikaciju tijela.





Organi poput bubrega, pluća, jetre i debelog crijeva su zaduženi za čišćenje tijela i nečistoća. Ako jedan od navedenih ne funkcioniše ispravno, to može rezultirati nakupljanjem masti u području struka.

Opasnosti sala oko struka
Dodatna težina oko abdomena utječe ne samo na fizičko nego i na psihičko stanje, te snižava nivo samopouzdanja. Kada akumulirate masnoće oko stomaka, samim tim povećavate rizik dobivanje sljedećih bolesti:

Hipertenizija
Srčani problemi
Diabetes
Osteoporoza
Problemi sa disanjem
Migrene
Demencija
Na sreću, postoje prirodni proizvodi koji efektivno smanjuju obim struka i sagorijevaju masti oko struka.

Prirodni čaj za efektivno sagorijevanje masti oko struka
Ovaj čaj sagorijeva masti sa područja stomaka. Njegova efikasnost leži u sastojcima, koji su izvrstan izvor detoksikacije i čišćenja Vašeg tijela.

Pogledajmo kako svaki od sastojaka ovog čaja djeluje na naše tijelo.

Limun i Limeta
Limun i limeta su odlični za eliminaciju toksina. Često su uključeni u čajeve za gubitak težine jer aktivno djeluju na uništavanje masti.

Također sadrže vitamin C, koji je neophodan za jak imuni sistem i citričnu kiselinu koja maksimizira funkciju enizima za stimulaciju jetre. Poznati su kao diuretici i bogat su izvor pektina, komponente koja pomaže da se duže osjetite sitim. Dodatno, pomažu u alkaliziranju tijela i pri tome smanjuju apetit tokom dana.

Cimet
Cimet je poznat po mogućnosti da upravlja nivom šećera u krvi. Povišen inzulin spriječava tijelo da sagorijeva glukozu u krvi što se eventualno pretvara u salo. Konzumiranjem cimeta, vratit ćete nivo šećera u krvi na normalu. Povećan nivo glukoze u krvi često rezultuje debljanjem i ekstremno teškim procesom skidanja kilaže.



Med
Iako med sadrži više kalorija nego šećer, po porciji (šećer 15 a med 21), sadrži više nutritivne vrijednosti i apsorbuje se sporije.

Med sadrži vitamine, minerale soli i aminokiseline koje su poznate po svojim terapeutskim osobinama i mnogim beneficijama po Vaše zdravlje. Zahvaljujući sadržajima iz meda smanjiti ćete nivo stresa, regulisati spavanje i spriječiti bolesti disanja. Također,med sadrži blagi laksativni efekat.

Đumbir
Đumbir je anti-upalni proizvod, koji pojačava osjetljivost na glukozu i podiže nivo serotonina zaduženog za regulaciju apetita. Također olakšava proces čišćenja tijela i bori se protiv zadržavanja tekućine u tijelu.

Đumbir stimulira proizvodnju želudčanih sokova, koji smanjuju nelagodu i probavne smetnje. Osim toga, pomaže organizmu da bolje apsorbuje hranjive tvari i eliminira ostatke.

Čaj za skidanje kilograma oko struka – Priprema
Sastojci:

1 šolja vode
1 kafena kašika cimeta
Limunov sok (pola limuna)
1 kafena kašika meda
Mali komad đumbira
Upute

Zagrijte vodu a kada prokuha dodajte sve sastojke osim meda.
Ostavite 10 minuta da vri, pa hladite dodatnih 5 minuta.
Procijedite i dodajte med.
Kako uzimati?
Da bi čaj bio efikasan, potrebno ga je piti najmanje 2 puta dnevno. Prvi put ujutru na prazan stomak a potom navečer, pred spavanje. Ujutru nakon konzumiranja čaja je važno sačekati 30 minuta prije doručka. Potrebno je biti uporan ako želite vidjeti rezultate.

Zapamtite, da biste imali sve beneficije iz ovog čaja, potrebno je kombinovati zdravu i pravilnu ishranu, vježbanje i unos veće količine vode.

Primijetiti ćete da se nakon unosa čaja osjetite puni energije a salo sa Vašeg stomaka će se znatno smanjiti. Kombinacija čaja i zdravog života može dati nevjerovatne rezultate. Ne oklijevajte, počnite odmah.

Izvor: https://zenstvena.com/caj-skida-kilograme-oko-struka/

0 komentari:

Objavi komentar